martedì 20 ottobre 2009

După Grand Prix-ul Teleforumului Euroasiatic de la Moscova, filmul realizat de regizorul Valeriu Jereghi a obţinut trei premii Erasmus EuroMedia.

Este pentru prima dată câand o producţie moldovenească obţine o astfel de distincţie, asta deşi, lungmetrajul a fost înaintat nu de ţara noastră, ci de Rusia.
Şi la şirul trofeelor pastrate cu grija în casa regizorului, printre care şi cel din 1993 obţinut la Cannes, Valeriu Jereghi se poate lăuda cu încă trei distincţii deosebite. Este vorba de Premiul pe ţară, Premiul Sponsorilor şi Premiul special de la Erasmus Euro Media, acordate anual de către Societatea Europeană pentru Educaţie şi Comunicare. Deşi este o premieră pentru cinematografia moldovenească, filmul "Arrivederci" a fost prezentat de altă ţară.Premiile Erasmus EuroMedia se acordă din 1995 producţiilor şi programelor media care promovează cultura şi valorile europene, care analizează probleme actuale în Europa şi oferă perspective pentru viitor.Filmările pentru "Dragoste şi Război" vor începe anul viitor şi va aduce nume celebre în Moldova, printre care şi Franco Nero. Filmul va fi realizat de mai multe companii cinematografice - una din Ucraina, din Moldova, din Italia şi Rusia.

Nessun commento:

Posta un commento

Nota. Solo i membri di questo blog possono postare un commento.