mercoledì 5 ottobre 2011

Valeriu Jereghi, distins cu premiul „Premio Italia 2011”

Regizorului moldovean Valeriu Jereghi i-a fost înmânat premiul „Premio Italia 2011” pentru activitatea sa semnificativă în arta cinematografică a Republicii Moldova şi în particular pentru filmul „Arrivederci”.

Ceremonia de decernare a avut loc la Filarmonica Naţională, în cadrul unui spectacol de muzică italiană şi moldovenească, organizat de către Camera de Comerţ şi Industrie Moldo-Italiană în cinstea celebrării protectorului Italiei, Sf. Francesco de Assisi.

Regizorul a fost felicitat de către prim-ministrul Vlad Filat, care i-a spus că Valeriu Jereghi este un ambasador al culturii Republicii Moldova în străinătate. Contactat de Info-Prim Neo, regizorul a menţionat că este onorat de acest premiu şi de aprecierile premierului.

La ceremonie au participat ambasadorul Italiei în Republica Moldova, Stefano De Leo, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Moldo-Italiene, Roberto Pace, şi preşedintele Centrului Cultural Italian în Republica Moldova, Giancarlo Nicoli.

Premiul „Premio Italia” este înmânat personalităţilor din Moldova şi din Italia care contribuie la consolidarea relaţiilor moldo-italiene. 
http://www.info-prim.md/?x=&y=41585